header img

Despre noi

Constituita ca o necesitate a pietei romanesti de carne de pasare de a raspunde nevoilor consumatorilor si de a compensa balanta nefavorabila a importurilor de carne in Romania, COOPERATIVA AGRICOLA AGROPROD CRASNA a luat fiinta in anul 2009 ca si o asociere a unui grup de producatori din judetul Satu Mare.

Pe fondul situatiei favorabile in care se afla Romania din punct de vedere a posibilitatii accesarii de fonduri europene nerambursabile, Cooperativa a demarat actiunile pentru accesarea de fonduri FEADR, in vederea infiintari unui Abator de pasari in judetul Satu Mare, respectiv in comuna Supur, localitate in care se afla doua dintre Fermele componente ale grupului.  Alte doua Ferme din grup se afla in comuna Mediesu Aurit, iar alta in localitatea Odoreu.

Amplasat intr-o locatie favorabila, respectiv in imediata apropiere a Drumului European E81 care ofera acces atat inspre granita de vest a Romaniei, aflata la 60 km distanta, cat si inspre interiorul Transilvaniei, cu tranzitare directa prin municipiul Cluj – Napoca (important centru comercial), Abatorul de pasari a fost realizat ca investitie in perioada 2013 – 2015, fiind pus in functiune in luna decembrie 2015.

 

Capacitatea de abatorizare este de 24.000 pui/zi, pui de carne asigurati de catre Fermele din Grup, precum si de alti furnizori zonali, in functie de organizarea popularii fermelor si a necesarului pietei de carne de pasare.

In ceea ce priveste dotarea tehnologica, aceasta cuprinde utilaje si echipamente tehnologice moderne, incepand de la linia de manevrare pasari vii, linie de sacrificare - deplumare, eviscerare, transare pana la liniile de cantarire si etichetare automata, masini de vidat si ambalat.